E2E Testing with Protractor for Angular

I have been writing E2E test for a project that I am working on. And critical path on the project is the most important thing for us. And we have a ritual before every pull request. This ritual is critical path testing.

How to Change the Screenshot Saving Folder

cmd+shift+3 (capture all screen to save) or cmd+shift+4 (capture part of screen to save) are two of the commonly used shortcuts for who are Mac OS user.

ngrok ile İnternet'e Açılmak

Bazı durumlarda bilgisayarımızda bulunan web tabanlı geliştirmelerimizi veya benzeri durumdaki şeyleri yerel ağımızda bulunmayan birilerine sunmamız gerekebiliyor. Bu tarz bir işlem için DNS-O-Matic, no-ip, Dyn, easyDNS gibi ücretli hizmetleri kullanabiliriz. Fakat bunun yanı sıra ngrok gibi ücretsiz -isterseniz ücretli *- bir hizmeti kullanabilirsiniz. Bilgisayarınız üzerindeki herhangi bir port üzerinden kendinize sunduğunuz servisi, ngrok ile size vereceği {customsubdomain}.ngrok.com (örn. http://2bf53de0.ngrok.com) adresi üzerinden internete açıp herkese sunabileceksiniz.

Mac OS X'te Screenshot Kayıt Klasörünü Değiştirmek

Mac OS X kullananların sıkca başvurduğu kısayollardan biridir cmd + shift + 3 (bütün ekranın ekran görüntüsü kaydetmek) veya cmd + shift + 4 (ekranın bir kısmının ekran görüntüsü kaydetmek) kısayolu. Sıkca kullandığım bu işlemin masaüstümü kirletmesinden hiçbir şekilde mutlu değildim ki kısa bir araştırma sonrası bu kısayollar aracılığıyla alınan ekran görüntülerin kaydedildiği varsayılan klasör adresinin nasıl değiştirildiğini öğrendim.