Çoklu HipChat Oturumu

Merhaba, Bu yazımda geçen gün karşılaştığım ve ekip arkadaşım sayesinde çözümünü öğrendiğim bir sorunu sizinle paylaşacağım. Atlassian firmasının yapmış olduğu HipChat adında bir anlık konuşma uygulaması var. Ve bu uygulama üzerinde birden fazla e-mail adresleriyle farklı farklı ekiplere dahilseniz hepsine aynı anda girememektesiniz. Bunun için HipChat'in önermiş olduğu bir çözüm mevcut. Bu çözümde bize birden fazla client'ı kurup farklı farklı client'lardan giriş yapıp birden fazla hesabımıza erişebileceğimizi söylemekte. Fakat bu benim için çözüm denilemeyecek gibi bir öneri.

Array’de Current, Next, Prev ve End İmplementasyonu

Merhaba, Bu yazıda PHP‘deki Array‘in sahip olduğu bir takım işlevlerin JavaScript’teki Array‘e implemente edilişini anlatacağım. Benim yaygın olarak kullandığım bir kaç method mevcut. Bunlar sırasıyla; current, next, prev ve end methodları.

Merhaba Dünya!

Herkese merhabalar, Bir süredir tekrar bloglamaya başlamak istiyordum. Fakat hep istek ve düşünce olarak kalıp gerçekleşemiyordu. Bunca istek, düşüncenin üstüne kendimi dürtüleyip sonunda wordpress'in son sürümünü bu adres altına kurup yayına aldım. Yakın zaman içerisinde de aktif olarak yazı yazmayı hedeflemekteyim.